Uddannelse

ForandringsFryd

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ RÅDGIVNING

UDDANNELSE

 

Uddannelse af ergonomicoaches på kontor og i produktionen, samt af forflytningsvejledere.

 

Undervisning af nye og erfarne medarbejdere omkring ergonomi og tunge løft. En god dokumentation for en grundig oplæring med forebyggelse af arbejdsskader, som hovedfokus.

Ergonomi Coaches

Ergonomi undervisning


Behovet for ergonomiundervisning kan komme mange steder fra. Medarbejderne har hæve/sænke borde og gode kontorstole, men alligevel dukker der noget omkring ergonomi op i APV’en. Medarbejderne føler sig usikre på hvordan de skal bruge det gode inventar korrekt eller også er der masser af løfteudstyr i produktionen, men kun få bruger det. Hvad er årsagen og hvordan får man ændret på denne adfærd? Gennem ergonomiundervisning kommer der viden og fokus, som kan medvirke til større fokus på hvad den enkelte selv kan gøre, for at forbygge fysiske belastninger. I forbindelse med nyansættelser har virksomheden pligt til at sørge for en grundig oplæring. Langt de fleste skader sker de første to år af en ansættelse. Ergonomi-undervisning i forbindelse med nyansættelser bør derfor være en vigtig del af en grundig oplæring.

Ergonomi Coaches


Uddannelse af ergonomicoaches, hvad enten det er på kontor eller i produktionen, kan være vejen frem mod ændring af medarbejdernes adfærd. Arbejdsmiljørepræsentanter bliver endnu bedre til at rådgive deres kolleger. Den medarbejder, som brænder igennem og som kolleger lytter til, får en større viden om ergonomi. På en ergonomicoach uddannelse får deltagerne ikke kun viden om ergonomi, men også om kommunikation og fastholdelse af tiltag. Hvordan kommer man i gang med adfærdsændringer hos den enkelte medarbejder, for at minimere belastningerne mest muligt?


Ergonomi undervisning

Behov for rådgivning?